Yazılımcı olmak isteyenlerin daha da heveslenmesi için teknoloji konusundaki dizileri sizler için derledik.
Black Mirror
Modern toplumun ve bu toplum içindeki bireyin problemlerini, yeni teknolojilerin getirdiklerini ve mevcut dünya düzenindeki siyaset, medya, sanat ilişkilerini yer yer hiciv ile heryerde bilim kurgu ögelerine başvurarak yorumlamaktadır. Dizinin yapımcısı Charlie brooker dizi hakkında “her bölüm farklı oyuncu kadrosu, farklı mekan ve hatta farklı gerçeklik algısına sahip; fakat hepsi hem günümüzdeki yaşam tarzımız hem de hoyrat isek 10 dakika içerisinde yaşayabileceğimiz şeyler hakkında” demiştir.
Silicon Valley
Tam yazılımcılara hitap eden nefis bir dizi diye düşünüyorum. Richard adlı yazılımcının sıkıştırma algoritması geliştirmeye başladıktan sonra tüm hayatı değişiyor, güzel ve renkli bir hayata adım atıyor. Richard ve yazılımcı arkadaşları kendi şirketleri Pied Piper’ı kuruyor. Rekabetçi bir piyasada genç girişimcilerin hayata tutunma çabasını hem gerçekçi hem de eğlenceli bir yaklaşımla anlatıyor.
Westworld
Westworld gelecekte geçen, gerçekçi görünüme sahip ve Host adındaki robotlarla dolu, Vahşi Batı temalı bir eğlence parkıdır. Zengin insanların yüksek ücretler ödeyerek ziyaret ettikleri bu park, kanunların olmadığı ve istediğiniz her şeyi yapabileceğiniz inanılmaz bir yerdir. Kovboylar gibi ata binebilir, banka soyabilirsiniz. Kanunsuz bir şekilde hayat sürebilirsiniz. Parkta bulunan Hostlar yapay zekaya sahipler ve kendileri için hazırlanmış rolleri oynuyorlar. Hepsinin bir hikayesi ve geçmişi bulunuyor. Normal bir insandan ayırt edilmeleri imkansızdır.
Mr. Robot
Dizide Elliot, gündüzleri genç bir siber güvenlik mühendisi ve geceleri hackerlık yapan bir siber korsandır. Elliot, yer altı hacker grubunun (fsociety) onunla irtibata geçmek için şirketininin sistemine zarar vermesi üzerine büyük bir karmaşıklığın içine kendisini atmıştır.
Person of Interest
Halt and Catch Fire
Halt and Catch Fire; 80’lerde yaşanan kişisel bilgisayar ve internet devrimi konu alan kurgusal bir dizi. Gordon Clark, kendine tahsis edilen ekiple bilgisayarın donanımını tasarlayıp çeşitli fiziksel güçlüklerle başa çıkmaya çalışırken, yazılımcı Cameron da BIOS kodunu sıfırdan yazmaktadır.